IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Vampiers

Go down 
AuteurBericht
Lune
Pack Leader
avatar

Aantal berichten : 204
Registratiedatum : 02-01-13
Leeftijd : 20
Woonplaats : De hel

Character sheet
Leeftijd:: 38
Wezen:: Weerwolf
Partner:: First, go search your drill to drill away the stone around my heart. Than you'll maybe have a chance... but you still have to work really hard, before you can have my heart

BerichtOnderwerp: Vampiers   do jan 03, 2013 5:52 am

Iedereen hier onder ons zal wel een vampier kennen, maar iedereen denkt anders over een vampier. Daarom dit topic, om je uit te leggen hoe de vampiers van Zanovon in elkaar zitten.

~Bloed~
Iedere vampier in Zanovon drinkt bloed, sommigen vinden dit al wat leuker dan de anderen. Maar ze doen het wel. Alleen zijn er een aantal vampiers, die het niet aankunnen om van een mens te drinken. Dit kan door verschillende oorzaken, maar de meest voorkomende is omdat ze het zelf niet willen. Daarom zijn er ook de 'vegetariërs', zij drinken dierenbloed. Dit is niet hetzelfde als mensenbloed en geeft niet dezelfde voldoening, maar het komt goed overeen met dat van mensen. Maar dan zijn er ook nog die niet kunnen drinken van een wezen dat leeft. Daarom zijn er ook pilletjes uitgevonden die dezelfde voedingswaarde geven als bloed, enkel bekend onder de vampiers. Maar helaas smaken deze pilletjes niet lekker en haalt het de dorst niet volledig weg. Doordat vampiers bloed drinken, stroomt er nog steeds een erg kleine hoeveelheid bloed door hun aderen, dit gebruiken ze voor als een soortgennoot in nood is en dringend bloed nodig heeft, dan kan men elkaars bloed drinken.

~Etiquette~
Vampiers zijn erg propere wezens en een groot deel onder hen vind etiquette erg belangrijk. Het zijn nu eenmaal de meest elegante en gracieuse wezens op aarde. Ze zijn uiterst beleefd tegen elkaar en erg proper en noemen al snel sommige dingen 'barbaars' of vuil. Maar zelfs al zien ze niet zo graag vuil, als het oorlog is tegen de weerwolven, maakt het hen niet zo veel uit.

~Clan~
Bijna al de vampiers zitten in een clan; de bloodclan. De clanleader is één van de afstammelingen van de vampierenfamilie die zich het eerst in Zanovon gewaagd had. Niemand kan de titel van Clanleadr stelen door de huidige clanleader te vermoorden. Deze zal de nakomeling zijn van de huidige clanleader of als deze geen nakomelingen heeft, kan deze gekozen worden door de clanleader. Natuurlijk heeft de clan ook een plaats om samen te komen, maar het is ook om vampiers die nieuw zijn en nog geen huis gevonden hebben onderdak te bieden. Het gaat over een gigantisch kasteel achter het Agona gebergte. Het is prachtig, gebouwd in een gotische stijl, maar ook erg duister zoals de ziel van de vampiers, het kasteel Crivica. Veel mensen durven niet in de buurt van het kasteel te komen vanwege de duistere sfeer. Maar er zijn ook vampiers die weigeren zich aan te sluiten bij de clan, maar meestal bieden ze zich dan aan als bondgenoten.

~Soorten~
Er bestaan verschillende soorten vampiers. Net zoals je bij de mens een evolutie had, heb je er bij de vampiers ook één, alleen kun je het bij de vampiers nog steeds zien omdat ze onsterfelijk zijn. Je hebt de nieuwste soort, de zogenaamde 'perfecte' soort. Ze zijn bovennatuurlijk knap, hebben een blekere huid en hun ogen zijn niet altijd knalrood, sommigen hebben zelfs natuurlijke oogkleuren. Ze zijn sneller en sterker dan mensen, hun zintuigen zijn ook beter ontwikkeld. Maar als we wat verder teruggaan in de tijd, dan waren het afschuwelijke monsters. Ze leken op waterspuwers vanwege hun gobelin-achtige gedaantes. Hun armen waren -zoals bij vleermuizen- vleugels. Buiten hun gedaante verschillende bijna niet van de vampiers van tegenwoordig, nog enkele verschillen zijn dat de oudere soorten bloeddorstiger zijn en veel minder emotie hebben. Tussen deze twee soorten, heb je nog vele anderen soorten.
Vampier evolutie:
 

~Onsterfelijkheid en doodgaan~
Vampiers zijn -zoals iedereen wel weet- onsterfelijk. Dit wil zeggen dat ze 'leven' zonder dat hun hart klopt, dus letterlijk 'levende doden'. Maar ook de rest van hun organen werken niet, dus ook niet hun longen. Ze hoeven niet te ademen, maar toch kunnen ze het, het is vergelijkbaar met een schakelaar. Als ze niet ademen, zullen hun longen ook niet werken, maar als ze beginnen te ademen zullen hun longen weer functioneren zoals bij iemand die leeft tot ze weer stoppen. Dit geld ook voor de rest van de organen. Door dit proces, zijn ze onsterfelijk, tenminste, als ze niet vermoord worden. Een vampier vermoorden doe je door een houten staak door het hart te steken of de vampier te onthoofden en dan verbranden tot as. Maar sinds kort bestaan er ook speciaale wapens, speciaal voor vampier jagers om ze mee te vermoorden. Hoe deze werken, is voor niemand duidelijk.

~Banden~
Vampiers zijn natuurlijke vijanden van de weerwolven. Dit komt doordat ze elkaars tegenpolen zijn. Vampiers houden er niet van om onder de modder te zitten terwijl weerwolven dat niet zo erg vinden. Doordat vampiers overdreven bezig zijn met etiquette, lijkt het voor hen alsof weerwolven barbaars zijn, hoewel ze zich als mensen gedragen. Verder vinden ze dat weerwolven stinken naar hond en modder. Maar dit wil niet zeggen dat vampiers mietjes zijn, ze hechten gewoon wat meer belang aan properheid. Mensen kunnen ze wel verdragen, maar die worden meestal gewoon op de feesttafel gegooid. Ook zijn hier enkele regels wat betreft de voortplanting:
Vampier x vampier = vampier
Vampier x mens = mens OF vampier
Vampier x weerwolf = -
Vampiers en weerwolven kunnen zich niet voortplanten met elkaar. Dit komt omdat ze elkaars tegenpolen zijn. Ze kunnen het proberen, maar er zal niets komen.

~Vampierskinderen~
Vampierskinderen zijn anders dan mensenkinderen. Als ze geboren worden, lijken ze op normale kinderen maar dat zijn ze niet. In plaats van melk, drinken ze al meteen bloed. Hun groeiproces werkt zoals dat bij een mens, maar tussen de 16 en de 30 jaar stoppen ze met groeien en zullen ze nooit meer groeien.

~Pure bloods~
Pure bloods zijn geen gewone vampiers, ze kunnen enkel verwekt worden als beide ouders ook pure bloods zijn/waren. De voordelen die pure bloods hebben, is dat ze een natuurlijk gezag hebben. Er zijn maar weinig vampiers die zich tegen hen tegenspreken, niet omdat ze niet durven, het gebeurt in hun onderbewustzijn dat ze sneller akkoord zullen gaan. Door het ingewikkelde aura dat ze hebben, zullen ze vaker als 'mooi' en 'knap' gezien worden en hebben ze een lichte aantrekkingskracht. Hierdoor zijn pure bloods de perfecte leiders. Het nadeel aan pure blood zijn is wel dat anderen je vaker lastig zullen vallen en sommigen erg graag bij je willen zijn.
Pure bloods moeten aangevraagt worden aan de admins om een overbevolking aan pure bloods te voorkomen. Je doet dit door gewoon een pb te sturen en wat meer informatie over je character te geven.

~Dorst en Gif~
Hun tanden dienen niet enkel om bloed te drinken, maar er zit ook gif in. Een vampier kan per slachtoffer kiezen: ofwel drinken ofwel een vampier maken. Als de vampier er voor kiest om je één van hen te maken, spuit deze een gif in je aderen dat je een vampier maakt. Sommigen hebben dit al geprobeert bij weerwolven, maar dat lukte niet. Een andere manier is om geboren te worden als vampier. Maar als een vampier gewoon van je bloed drinkt, voelt dit prettig en goed aan. Soms zelfs romantisch. Dit komt omdat er een gen in het speeksel van een vampier zit dat voor dit gevoel zorgt als het de hormonen van een mens aantast. Maar sommigen mensen zijn weerbaar voor dit gen en zullen het als pijnlijk ervaren.

~Dag en nacht~
Ze kunnen tegen de zon, maar ze verkiezen de schaduw. Op dagen dat de zon echt fel schijnt en ze in de zon lopen, zullen ze het twee keer zo warm krijgen als een mens en een licht branderig gevoel hebben. Maar ze vliegen niet in brand en beginnen al zeker niet te glinsteren. 's nachts gaan ze meestal jagen, vampiers hebben geen slaap nodig en ze hebben een liefde voor de nacht. Maar ze zullen al zeker niet overdags in een doodskist gaan slapen.

~Knoflook, vleermuizen en andere mythes~
Zoals in vele mythes kunnen de meeste vampiersniet goed tegen knoflook, dit is echter een feit. Ze houden niet van die geur en vinden dat het verschrikkelijk stinkt, soms nog erger dan een weerwolf. Wat het veranderen in vleermuizen betreft, is dit wel echt een mythe. Vampiers kunnen niet zoals weerwolven van vorm veranderen. Verder zijn er nog een hoop dingen die verteld worden over vampiers, maar niet iedere vampier is hetzelfde. Daarom zal het ene ding wel kloppen voor de ene en het andere weer niet.

__________~Blood_War~__________

Lune ~ Zero
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
 
Vampiers
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Blood War :: Algemeen :: Informatie :: Uitleg-
Ga naar: